اظهارنامه، نوشته‌ای است که طبق مقررات قانونی تنظیم می‌شود و راهی رسمی و قانونی، برای بیان خواسته و مطالبه حق، از طرف مقابل، قبل از طرح دادخواست نزد مراجع حقوقی است.
برخی مواقع، ممکن است، افراد نتوانند یا امکانش را نداشته باشند که برای به دست آوردن حقشان یا طلبی که از دیگران، دارند در مراجع قضایی حضور پیدا کنند و در عین حال بخواهند قبل از رفتن به دادگاه، این روند را با مصالحه طی کنند و درخواست خود را به طرف مقابل اعلام کنند. در این حالت راه‌کاری که وجود دارد، ارسال اظهارنامه برای طرف مقابل است.
به عنوان مثال فردی از شخص دیگر طلبی دارد که با وجود یادآوری‌های مکرر، بدهکار حاضر به پرداخت آن نمی‌شود. در این صورت، طلبکار می‌تواند برای دریافت طلب خود اقدام به ثبت اظهارنامه نماید و با این کار قبل از طرح دعوا علیه بدهکار در دادگاه، بار دیگر به او فرصت پرداخت بدهی و ادای تعهدش، را خواهد داد.
برخی اظهارنامه را به اشتباه اظهاریه هم می‌نامند. اظهارنامه، نه تنها راهی برای مطالبه رسمی حق است، بلکه افراد می‌توانند از طریق آن، آمادگی خود را برای تسلیم هر چیزی، اعم از: وجه، مال و سند را هم به طرف مقابل اعلام کنند.
اظهارنامه حاوی اطلاعات خاصی است که باید به صورت صحیح و دقیق تکمیل شود. این اطلاعات شامل موارد زیر می‌شود:
۱-مشخصات و اقامتگاه اظهارکننده: اظهارکننده (فرستنده اظهارنامه) اطلاعات هویتی خود از جمله: نام، نام خانوادگی را به همراه اقامتگاه قانونی خود، یعنی نشانی محل اقامتش را در این بخش اظهارنامه وارد می‌کند.
۲-موضوع اظهارنامه: عنوان مطلبی که در متن اظهارنامه و قسمت خلاصه اظهارات شرح داده می‌شود.
۳-مشخصات و اقامتگاه مخاطب: اظهارکننده در این بخش نام و نام خانوادگی و نشانی محل زندگی مخاطب اظهارنامه را در این بخش وارد می‌کند.
۴- خلاصه اظهارات: اظهارکننده آنچه که از طرف مقابل می‌خواهد و مدنظرش است به طرف دیگر اظهار کند را در این قسمت، توضیح می‌دهد.
۵- خلاصه جواب: در این بخش دریافت‌کننده اظهارنامه، به اظهارات فرستنده پاسخ می‌دهد.​​​​​​​​​​​​​​

روز هفتم اسفند ماه سالروز گرامیداشت استقلال کانون وکلای دادگستری
است.کمرنگ شده است اما کماکان وجود دارد؛ همان- استقلالی که سعی در مخدوش کردنش دارند در زمان خود دستگیر هر ستم دیده و زیان دیده ای خواهد بود.
استقلال زمانی به کمک میآید که یک وکیل با تمام قوا و بدون لکنت زبان قرار است از حقوق موکل خود بدون هیچ ترسی دفاع ،کند، البته هیچ موکلی قصد ندارد به وکیلی امورش را به امانت بسپارد که به سادگی قابل نفوذ و تحت تأثیر عوامل بیرونی است.
وکلای دادگستری این روز را فریاد میزنند تا مردم از حقوق ابتدایی خود آگاه شوند چرا که استقلال نهاد وکالت، حق مردم است.
وکلای دادگستری لزوم استقلال نهاد وکالت را فریاد میزنند چرا که اگر رکن استقلال از وکالت گرفته شود وکالت از معنا تهی میشود.
حال که پس از هفتادویک سال فراز نشیب این میراث به دست ما رسیده است باید امانت دار آن باقی بمانیم و دلسرد نشویم چرا که «امید چراغ راه
است.»
هفتاد و یکمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری را ملت شریف ایران دستگاه قضا جامعه حقوقی و در آخر وکلای دادگستری تبریک عرض
می نمایم
همکاران شریف، روزتان مبارک​​​​​​​
[ هفتاد و یکمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری ]
​​​​​​​1402/12/7

مشاهده پست کامل در اینستاگرام