اظهارنامه، نوشته‌ای است که طبق مقررات قانونی تنظیم می‌شود و راهی رسمی و قانونی، برای بیان خواسته و مطالبه حق، از طرف مقابل، قبل از طرح دادخواست نزد مراجع حقوقی است.
برخی مواقع، ممکن است، افراد نتوانند یا امکانش را نداشته باشند که برای به دست آوردن حقشان یا طلبی که از دیگران، دارند در مراجع قضایی حضور پیدا کنند و در عین حال بخواهند قبل از رفتن به دادگاه، این روند را با مصالحه طی کنند و درخواست خود را به طرف مقابل اعلام کنند. در این حالت راه‌کاری که وجود دارد، ارسال اظهارنامه برای طرف مقابل است.
به عنوان مثال فردی از شخص دیگر طلبی دارد که با وجود یادآوری‌های مکرر، بدهکار حاضر به پرداخت آن نمی‌شود. در این صورت، طلبکار می‌تواند برای دریافت طلب خود اقدام به ثبت اظهارنامه نماید و با این کار قبل از طرح دعوا علیه بدهکار در دادگاه، بار دیگر به او فرصت پرداخت بدهی و ادای تعهدش، را خواهد داد.
برخی اظهارنامه را به اشتباه اظهاریه هم می‌نامند. اظهارنامه، نه تنها راهی برای مطالبه رسمی حق است، بلکه افراد می‌توانند از طریق آن، آمادگی خود را برای تسلیم هر چیزی، اعم از: وجه، مال و سند را هم به طرف مقابل اعلام کنند.
اظهارنامه حاوی اطلاعات خاصی است که باید به صورت صحیح و دقیق تکمیل شود. این اطلاعات شامل موارد زیر می‌شود:
۱-مشخصات و اقامتگاه اظهارکننده: اظهارکننده (فرستنده اظهارنامه) اطلاعات هویتی خود از جمله: نام، نام خانوادگی را به همراه اقامتگاه قانونی خود، یعنی نشانی محل اقامتش را در این بخش اظهارنامه وارد می‌کند.
۲-موضوع اظهارنامه: عنوان مطلبی که در متن اظهارنامه و قسمت خلاصه اظهارات شرح داده می‌شود.
۳-مشخصات و اقامتگاه مخاطب: اظهارکننده در این بخش نام و نام خانوادگی و نشانی محل زندگی مخاطب اظهارنامه را در این بخش وارد می‌کند.
۴- خلاصه اظهارات: اظهارکننده آنچه که از طرف مقابل می‌خواهد و مدنظرش است به طرف دیگر اظهار کند را در این قسمت، توضیح می‌دهد.
۵- خلاصه جواب: در این بخش دریافت‌کننده اظهارنامه، به اظهارات فرستنده پاسخ می‌دهد.​​​​​​​​​​​​​​

سرقت تعزیری چیست؟

سرقت تعزیری نوعی از سرقت است که در آن مجازات به‌ صورت تعزیری اعمال می ‌شوند. اگر جرم رخ داده با توجه به ماده 268 نباشد و یا هیچ ‌یک از چهارده شرط رخداد سرقت حدی را نداشته باشند به عنوان سرقت تعزیری شناخته خواهد شد. دراین‌صورت قانون‌گذار نسبت ‌به مجازات فرد اقدام می‌کند. در این نوع سرقت شرایط انجام آن و مجازات با توجه به شرع تعیین نشده ‌اند، بلکه قانون‌گذار شرایط آن را مشخص کرده و مجازات لازم را اعمال می‌ کند. در ماده 651 قانون مجازات اسلامی درمورد شرایط سرقت تعزیری صحبت شده ‌است. برای این ‌که یک سرقت در دسته سرقت تعزیری قرار گیرد باید شرایط زیر را داشته باشد:
سارق بیش از دو نفر و یا دو نفر باشد.
سرقت در شب هنگام رخ داده باشد.
یک یا چند نفر از سارقین دارای سلاح ‌های گرم مانند تفنگ و یا سلاح سرد مانند کارد و چاقو باشند.
سارق و یا سارقین برای انجام عمل دزدی باید از دیوار بالا رفته یا مالی را شکسته باشند و یا این ‌که اقدام به ساخت کلید کرده و یا با استفاده از لباس مأموران دولت نسبت ‌به انجام سرقت اقدام کنند.
اگر سارقین در حین انجام عمل سرقت فرد یا افرادی را آزار دهند و آن‌ها را تهدید کرده باشند.​​​​​​​​​​​​​​

ثبت

پیغام شما با موفقیت ارسال شد.

<<جمع آوری شده توسط ادمین>>

بازگشت به صفحه نخست

وکیل پایه یک دادگستری

کریمخان، میدان هفت تیر، خیابان بهار شمالی، پلاک 312، واحد4​​​​​​​

​​​​​​​www.mobinpadiab.ir

​2073 444 0912

مبین پادیاب